Bijenkorf schaft minimum jeugdloon af en stapt over op minimumloon

Bron: Hans Maarsen, Financieel dagblad
De Bijenkorf haalt een streep door het omstreden jeugdloon. Jonge medewerkers worden voortaan beloond als volwaardige werknemers. Dit is de uitkomst van onderhandelingen tussen het warenhuisconcern en de vakbonden over een nieuwe cao. In ruil voor de loonsverhoging voor jongeren, die kan oplopen tot 30%, gaat de toeslag voor het werken op zondag met de helft omlaag.

De vakbonden spreken van ‘unieke afspraken’ en hopen dat andere bedrijven in de detailhandel zullen volgen met het afschaffen van het jeugdloon.

In politiek Den Haag gaan al langer stemmen op om het jeugdloon substantieel te verhogen en gelijk te trekken met het reguliere wettelijke minimumloon dat van kracht is voor werkenden vanaf 23 jaar. Vakbonden noemen het onrechtvaardig dat een 18-jarige voor hetzelfde werk veel minder verdient dan iemand die 23 jaar of ouder is. Vakcentrale FNV en jongerenbeweging Young and United pleiten al langer voor herziening van het jeugdloonregime.
De jongste cao bij De Bijenkorf geldt voor ongeveer 2800 medewerkers, van wie 10% jonger is dan 23 jaar. Met de nieuwe afspraken krijgt een 20-jarige er in een klap 30% loon bij, aldus Niels Suijker, bestuurder FNV Handel, in een maandag uitgebracht persbericht.

Naast het optrekken van de lonen voor jongeren ontvangen alle medewerkers een persoonlijk budget van €500 bruto. Dit is bedoeld voor persoonlijke ontwikkeling en/of vitaliteit. Daar tegenover staat dat het personeel van De Bijenkorf minder toeslag krijgt bij het werken op zondag, dat overigens niet verplicht is. Suijker: ‘Als een werkgever écht de wil toont om te investeren in zijn medewerkers, dan is FNV Handel best bereid om hete hangijzers zoals de zondagstoeslag ter discussie te stellen.’
De nieuwe cao die loopt van 1 oktober 2015 tot 1 juli 2017, voorziet verder in een loonsverhoging voor de Bijenkorf-medewerkers die kan oplopen tot 3,75%. Volgend jaar ontvangen medewerkers in twee stappen een structurele loonsverhoging van in totaal 2,25%. Per 1 februari 2017 geldt een verhoging van nog eens 0,75%. Daarnaast is afgesproken dat bij een beoordeling van ‘voldoende’ of ‘goed’ daar nog eens 0,25% tot 0,75% structureel bijkomt op 1 mei 2017.index

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s