Van harte welkom

Vandaag kreeg ik de uitdaging om een kennismakingsmiddag te bedenken waarbij mensen op een ontspannen manier, via zoveel mogelijk zintuigen,  elkaar leren kennen. De middag vindt plaats op 10 januari. De doelgroep is nogal gevarieerd qua leeftijd en belangstellingssfeer.

Ik heb gekozen voor het thema: Van harte welkom!

Teams maken:
Snij harten in vieren, geef ieder een deel als ze binnenkomen en laat ze de ander met de passende stukken vinden. Met die personen vorm je een team. (Verschillende kleuren harten gebruiken kan ook.)

Gedichtenspel: laat elk team een mooi gedicht maken. De gedichten worden in een doos gestopt. Eén voor één worden de gedichten voorgelezen. De groepen moet raden van welk team dat gedicht is.

Een kleine Quiz: geef de deelnemers de zin “ik hou van jou” in een vreemde taal. Wie heeft de meeste talen goed geraden?
Duits – Ich liebe dich
Deens – Jeg Elsker Dig
Engels – I love you
Friesian – Ik Hâld Fan Dy
Frans – Je t’aime, Je t’adore
Grieks – S’agapo
Hongaars – Szeretlek
Indisch – Hum Tumhe Pyar Karte hae
Indonesisch – Saya cinta padamu
Italiaans – Ti amo
Kroatisch – Ljubim te
Litouws – Tave myliu Marokkaans – Ana moajaba bik
Pools – Kocham Ciebie
Portugees – Eu te amo
Roemeens – Te ubesk
Spaans – Te amo
Sloveens – Ljubim te
Slovaaks – Lu`bim ta
Turks – Seni Seviyorum
Tsjechisch – Miluji te
Ukrainiees – Ya tebe kahayu
Zweeds – Jag alskar dig
Zuid-Afrikaans – Ek het jou lief

Raad de geur: verdeel de teams in tweetallen. Eén tweetal gaat de kamer uit. De achterblijvers eten beide iets anders (bijv. chocolade en een pepermuntje). Het tweede team komt weer binnen. Om de beurt ruiken en zo raden wat deze heeft gegeten.

Versier met je team 4 cupcakes, in 5 minuten, zo mooi mogelijk, passend bij het thema. Daarna worden de cakes verdeeld over de verschillende teams. Je krijgt dus de creatie van een ander. Raad eerst wie/welk team jouw cakeje heeft gemaakt. Klopt het? Dan mag je het opeten.

Hartjessjoelen; 2 teamleden hebben hartjessnoepjes, de 2 anderen zitten aan de andere kant van de tafel met de mond wijd open. Hoeveel hartjes kun je in de mond van je teamleden sjoelen? Na 5 minuten is het wisselen. De sjoelers worden nu vangers.

Schrijf 5 minuten lang alles op wat rood is. Wie weet de meeste dingen?

Je houdt rondom een groot rood laken vast. Als het laken omhoog gaat, noem je 1 team. Die moeten onder het laken door lopen en van plaats wisselen voordat het laken weer beneden is.

(Buiten) feestbellen blazen. (In  het afwasmengsel rode voedingskleurstof mengen)  Daarna proberen de bellen op te vangen op wit papier. Welk team maakt het mooiste schilderij?

Welk team maakt de origineelste  sneeuwpop? Daarvoor moet het weer natuurlijk wel meewerken.

Het woord ‘rood’ in verschillende talen. De teams moeten de juiste vlag erbij  zoeken.

Tenslotte hangen we een  een groot laken op, waarop mensen hun wensen voor het nieuwe jaar kunnen vastleggen, met textielstift. Voor kinderen zijn er uitwasbare stiften. Zij mogen een tekening maken.
vanharte

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s