Expositie Nordwin College in bibliotheek Buitenpost

Docent Fries, Ans Wallinga,  heeft ter gelegenheid van de “Moanne fan it Fryske boek”, het boek “Echt spel” van Caja Cazemier in het Fries vertaald. Dit boek is door de AFUK en de Provincie Fryslân aangeboden aan de scholen voor Voortgezet Onderwijs in Friesland.

Het Nordwin College in Buitenpost probeert de leesvaardigheid van de leerlingen te stimuleren en daar paste dit aanbod goed in. Er wordt op het Nordwin College, als dat mogelijk is, regelmatig in projecten gewerkt. Daar leende dit boek zich ook heel mooi voor.

Het boek is door de leerlingen van klas 1 bij Fries en Nederlands gelezen. Daarna was er bij Kunst en Cultuur de gelegenheid om van een onderdeel uit het verhaal een creatieve verwerking te maken. Leerlingen hebben voor heel verschillende vormen gekozen; zo zijn er filmposters ontworpen, nieuwe boekomslagen gemaakt en is er ruimtelijk werk gecreëerd. Een selectie uit dat werk wordt nu geëxposeerd in de bibliotheek in Buitenpost.

Het project wordt afgesloten met een gastles van beide schrijfsters. Caja Cazemier en Ans Wallinga zullen daarna met de leerlingen naar de bibliotheek gaan en de expositie openen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s