Spreekwoordenspel

Via “Scala leuker leren” heb ik ooit het spreekwoordenspel gekocht. ( http://www.scalaleukerleren.nl/spreekwoordenspel.htm ) Deze kaartjes heb ik uitvergroot en gelamineerd, zodat we nu overal in het lokaal mooie posters met spreekwoorden hebben hangen. scannen0053

Ik heb voor ieder tafelgroepje verschillende kleine spreekwoordkaarten gekopieerd op een a-4tje. Daar hebben we een estafettespel mee gedaan. Om beurten mocht 1 leerling van het tafelgroepje in de klas op zoek gaan naar het spreekwoord in de klas. Ze moesten het spreekwoord en de betekenis onthouden en die opschrijven op hun eigen formulier. Zodra de eerste zat, mocht nummer 2 op zoek gaan naar het volgende spreekwoord.  Welk groepje heeft het eerst alle spreekwoorden en de betekenissen juist genoteerd?

De leerlingen genoten van het actieve van de werkvorm en waren zeer gemotiveerd door het wedstrijdelement. Ze keken actief om zich heen waar ‘hun’ spreekwoorden hingen en waren erg goed bezig om met hun groepje te scoren. Doordat je veel verschillende zintuigen inzet, zijn de leerlingen enorm intensief aan het leren. Zelf ervaren ze vooral het plezier in het leren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s