‘Taal voor het Leven’

Stichting Lezen & Schrijven is in opdracht van het Ministerie OCW gestart met een nieuwe aanpak om laaggeletterdheid onder volwassenen terug te dringen: Taal voor het Leven.

Vrijwillige taaltrainers worden opgeleid om laaggeletterde cursisten te begeleiden naar een hoger lees- en schrijfniveau. Hiervoor wordt speciaal Taal voor het Leven-lesmateriaal beschikbaar gesteld.

In het Taal voor het Leven start-pakket zullen onder meer de volgende boeken worden gebruikt: Het diner van Herman Koch, Hittegolf van René Appel en Anne Frank, haar leven.afbeelding van Anne Frank; haar leven

Deze boeken zijn door uitgeverij Eenvoudig Communiceren herschreven, zodat ze makkelijk leesbaar zijn. Deze boeken zijn in het onderwijs heel goed te gebruiken voor dyslectische leerlingen en leerlingen die veel moeite met lezen hebben.
Stichting Lezen & Schrijven voert Taal voor het leven in zes regio’s uit, die ieder een kerngemeente als centraal aanspreekpunt hebben: Amsterdam, Flevoland, Haaglanden, IJsselvechtstreek, Midden-Utrecht en Rijnmond.

Meer weten?

http://lezenenschrijven.nl/algemeen/update-taal-voor-het-leven/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s