Lesidee; Iedereen telt mee!

Vandaag aandacht voor kijken naar elkaar. Kijk  je naar je zwakke punten en overweeg je misschien plastische chirurgie,  of zie je je eigen schoonheid en die van de ander?

We begonnen met een filmpje over plastische chirurgie bij beroemdheden; Youtube: http://youtu.be/_vnec88tKfk. Daar waren we het wel over eens, niet iedereen was er mooier op geworden.  We hadden een kringgesprek over littekens. Zichtbare en onzichtbare, daar kwamen mooie reacties op.

Daarna hebben we ons laten inspireren door de snoephartjes en voor alle leerlingen een compliment bedacht. Gewoon op een A4-tje, van boven naar beneden alle namen van je klasgenoten op een nieuwe regel opschrijven en daarachter een passend compliment voor iedereen bedenken.

Daarna mochten de leerlingen een medeleerlingen uitkiezen aan wie ze hun compliment, hart én papier wilden geven. Na afloop moest iedereen 1 hartje en 1 vel papier op tafel hebben. Toen iedereen zijn compliment had gekregen, konden de leerlingen  genieten van hun eigen compliment, het snoephart en mochten ze de lijst met complimenten  (die dus door een andere leerling was geschreven) doorlezen en proberen iets nieuws te ontdekken van een andere klasgenoot.
Dat leverde veel verrassende reacties op en weer een nieuwe complimenten ronde. Daarna heb ik de bladen ingenomen. In de volgende les gaan we er weer eens naar kijken en opnieuw leuke dingen van elkaar ontdekken.hartjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s