Yes, you can!; Geef onze kinderen een boek

Midas Boeke winnaar Speechwedstrijd Yes, you can!

07/11/2012 12:34 pm
Winnaars speechwedstrijd

De 17-jarige Midas Boeke heeft de Speechwedstrijd Yes, you can! gewonnen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door ProDemos en de Ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag ter gelegenheid van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In zijn speech hield Midas een vlammend betoog met de titel: ‘geef onze kinderen een boek’.

Scholen uit heel Nederland konden meedoen aan de speechwedstrijd door hun speeches te filmen en in te sturen. Uit de deelnemers werden drie winnaars gekozen: Hylke de Boer (Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven), Midas Boeke (Berlage Lyceum Amsterdam) en Tido Verduin (Rijnlands Lyceum Oegstgeest). Zij mochten hun speech dinsdagavond nog eens houden tijdens de Election Night in de Rotterdamse Schouwburg.

De jury, bestaande uit Rutger Mollee, speech-coach van bureau Speak to Inspire, Liesbeth Levy, artistiek leider van De Unie in Debat en Walther van den Heuvel, hoofd programmering van de Rotterdamse Schouwburg, vond de speech van Midas het meest presidentieel en roemde hem voor zijn persoonlijke en inspirerende verhaal. Hiermee wint hij de training ‘speech in a day’ door bureau Speak to Inspire.

Behalve speechen tijdens de Election Night in Rotterdam, mochten de drie winnaars vanochtend aanwezig zijn bij het exclusieve Amerikaanse verkiezingsontbijt in het Kurhaus in Scheveningen.

ProDemos

ProDemos zoekt steeds naar originele en leuke manieren om onderwerpen als politiek, democratie en rechtsstaat in het onderwijs te behandelen. De speechwedstrijd bood docenten een goede gelegenheid om leerlingen te interesseren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en ze te scholen in de kunst van de retorica.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s