Spanning voor nieuw boek Rowling

Click here to find out more!

Spanning voor nieuw boek Rowling

AMSTERDAM (ANP) – Wereldwijd wordt met spanning uitgekeken naar het nieuwe boek van J.K.Rowling, de Britse schrijfster van de zeer succesvolle reeks boeken over de tovernaarsleerling Harry Potter. Het boek The Casual Vacancy verschijnt donderdag en is omgeven door zeer strenge geheimhouding.

De importeur van de de Engelstalige editie in Nederland, Van Ditmar Boekenimport, verwacht er echter weinig van. ,,Het omslag is niet erg inspirerend. Een Britse uitgever zei me dat de flaptekst slaapverwekkend was”, zei hoofd inkoop René Prins woensdag tegen het ANP. ,,De belangstelling was de afgelopen 2 weken erg lauw. Vandaag begint het heel voorzichtig te lopen”. Hij rekent op een verkoop van 10.000 à 15.000 stuks. Ter vergelijking: van de Engelstalige editie van de laatste Harry Potter zijn in Nederland 150.000 exemplaren verkocht.

Maar uitgeverij Meulenhoff Boekerij, dat de Nederlandse vertaling in de boekhandels levert, is juist enthousiast. Op 17 oktober verschijnt het boek onder de titel Een goede raad. ,,De oplage is 220.000 exemplaren, dat is uitzonderlijk hoog”, aldus Jorien de Vries van de uitgeverij. Twee vertalers hebben de hele maand augustus doorgewerkt zodat de drukkerij momenteel op volle toeren kan draaien.

De Britse krant The Guardian onthulde onlangs dat het boek gaat over een klein stadje in het westen van Engeland. Nadat een gemeenteraadslid is overleden, ontbrandt er een strijd over zijn opvolging.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s